II edycja programu pomocy w czasie pandemii koronawirusa

W czasie pierwszej edycji programu pomocy w czasie pandemii koronawirusa Fundacja Biedronki przekazała nieodpłatnie pomoc rzeczową ok. 240 ośrodkom sprawującym całodobową, stacjonarną opiekę nad osobami starszymi. W sumie przygotowaliśmy 250 palet z produktami ochronnymi, higienicznymi i dezynfekcyjnymi. Więcej informacji o efektach I edycji znajduje się TUTAJ.

Do drugiej edycji programu, w ramach której Fundacja Biedronki również przekaże nieodpłatnie zestawy produktów ochronnych, czystości i dezynfekcyjnych, mogą zgłaszać się domy pomocy społecznej, zakłady opiekuńczo-lecznicze, zakłady pielęgnacyjno-opiekuńcze, hospicja i inne ośrodki sprawujące całodobową, stacjonarną opiekę nad osobami w podeszłym wieku.

Fundacja przekazuje produkty w ramach ich dostępności, do wyczerpania zapasów tym instytucjom, które się zgłoszą za pomocą poniższego formularza. W szczególności pierwszeństwo będą miały instytucje z regionów o najwyższej liczbie zakażeń koronawirusem.

Ośrodki, które potrzebują wsparcia, powinny się zgłosić poprzez poniższy formularz (uwaga: program nie jest skierowany do osób indywidualnych):

Formularz zgłoszeniowy

Dane adresowe

Osoba kontaktowa

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest „Fundacja Biedronki” z siedzibą w Poznaniu, Pl. Wiosny Ludów 2, 61-831 Poznań, wpisana do Rejestru stowarzyszeń, innych organizacji społecznych i zawodowych, fundacji oraz samodzielnych publicznych zakładów opieki zdrowotnej Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000834234 (dalej „Administrator”).
  2. W sprawach dotyczących przetwarzania Państwa danych osobowych przez Administratora zapraszamy do kontaktu z Administratorem za pomocą poczty elektronicznej na adres: Kontakt@fundacjabiedronki.pl.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są:
    1. w celu kontaktowym w sprawie przesłanego zgłoszenia o wsparcie oraz jego wykonania. Podstawą prawną przetwarzania danych podanych przez Panią/Pana jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO); uzasadnionym interesem Administratora jest możliwość udzielenia odpowiedzi na przesłane zgłoszenie.
    2. w celu ewentualnego ustalenia i dochodzenia roszczeń lub obrony przez nimi - podstawą prawną przetwarzania danych jest uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit f) RODO).
  4. Pani/Pana dane osobowe Administrator może przekazać:
    1. podmiotom przetwarzającym dane na zlecenie Administratora takich jak dostawcy usług IT oraz świadczących usługi wysyłki,
    2. organom państwowym, jeżeli obowiązek taki wynika z bezwzględnie obowiązujących przepisów prawa.
  5. Przez jaki okres przetwarzane są Pani/Pana dane osobowe:
    1. przez okres trwania programu wsparcia,
    2. przez okres nie dłuższy niż okresy przedawnień ustalone zgodnie z obowiązującymi przepisami polskiego prawa w zakresie, w jakim dane osobowe będą przetwarzane w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami.
  6. Informujemy, że:

Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do danych osobowych ich dotyczących oraz prawo żądania sprostowania tych danych, ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania.

W zakresie, w jakim podstawą przetwarzania Państwa danych osobowych jest przesłanka prawnie uzasadnionego interesu administratora, przysługuje Państwu prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania ich danych osobowych.

Uprawnienia, o których mowa powyżej można wykonać poprzez skontaktowanie się z Administratorem w sposób określony w pkt. 2 powyżej.

Przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO).

Jeśli zgadzasz się z powyższą klauzulą i chcesz wziąć udział w akcji, wyślij zgłoszenie.

W związku z ograniczoną dostępnością produktów ochronnych, dezynfekujących i higienicznych w tym programie oraz czynników wskazanych powyżej, nie gwarantujemy dostarczenia produktów do wszystkich ośrodków, które zgłoszą się poprzez formularz.