Zespół Fundacji

• Katarzyna Scheer

Pełni rolę prezeski zarządu Fundacji Biedronki. Odpowiada za strategię jej rozwoju, koordynuje prace zespołu Fundacji, reprezentuje Fundację na zewnątrz.

Dotychczas odpowiadała za komunikację korporacyjną i odpowiedzialność społeczną sieci Biedronka, była współtwórczynią unikalnego programu wsparcia kilku tysięcy potrzebujących seniorów we współpracy z Caritas. Wcześniej pełniła funkcje zarządcze w wiodących firmach w sektorze usług finansowych i telekomunikacyjnych.

Jest mamą Basi i Janka, osobą aktywnie zgłębiającą wiedzę na temat zrównoważonego rozwoju, zapaloną rowerzystką.

• Justyna Rysiak

W Fundacji zajmuje się rozwijaniem partnerstw, prowadzeniem programów i komunikacją. Pełni funkcję członkini zarządu.

Poprzednio pracowała w dziale komunikacji sieci Biedronka, a wcześniej w biurze prasowym banku. Posiada również doświadczenie w pracy psychoterapeutycznej i wolontariackiej.

W pracy ceni sobie najbardziej możliwość poznawania ludzi i współpracy z nimi. Poza nią zagląda do różnych zakamarków świata i Polski, nieustannie polecając wszystkim Dolny Śląsk.

• Agnieszka Sokołowska

W Fundacji Biedronki odpowiada za koncepcje programów oraz ich rozwój. Pełni funkcję członkini zarządu.

Całe życie zawodowe związana z komunikacją – zarówno zewnętrzną, jak i wewnętrzną. Aktualnie – równolegle do pracy w Fundacji - odpowiada za komunikację wewnętrzną w sieci Biedronka oraz programy wsparcia dla pracowników i ich rodzin.

Prywatnie mama Kostka, Jagienki i Marcina. Miłośniczka teatru i spacerów z psem Skuterem.

• Anna Żołdak

W Fundacji Biedronki zajmuje się koordynowaniem projektów społecznych.

Przez ostatnie lata odpowiadała za koordynację programów wsparcia w sieci Biedronka dla pracowników oraz ich rodzin. W pracy najbardziej ceni to, że jej działania przekładają się na realną poprawę sytuacji życiowej ludzi.

Wolny czas spędza aktywnie, dzień bez ruchu jest dla niej dniem straconym. Trenuje samoobronę, uwielbia również jazdę na rowerze, zajęcia fitness, pilates oraz crossfit.

• Katarzyna Szatkowska

W Fundacji zajmuje się finansami oraz dbaniem o zgodność procesów z obowiązującymi przepisami. Pełni funkcję kontrolera Fundacji.

Ostatnie doświadczenie zawodowe zdobywała w dziale audytu korporacyjnego sieci Biedronka. Wcześniej pracowała jako audytor zewnętrzny w międzynarodowej firmie konsultingowej. Jest w trakcie uzyskiwania kwalifikacji biegłego rewidenta.

Jest osobą empatyczną, która lubi ludzi. Swój wolny czas najchętniej spędza w towarzystwie rodziny i przyjaciół.

• Maria Przybylska

Koordynuje biuro Fundacji.

Poprzednio pracowała w biurze zarządu sieci Biedronka, gdzie wspierała prowadzone projekty oraz zajmowała się ich stroną administracyjną.

Przez wiele lat była w czynnej służbie harcerskiej. Jest propagatorką idei wellness. Lubi wyzwania i pracę z ludźmi.