Fundacja Biedronki na 52. Sympozjum GAP

25.05.2021
W dniach 21-21 maja w Krakowie odbyło się 52. Sympozjum GAP zorganizowane przez fundację Krakowskiej Akademii Ekonomicznej. Fundacja Biedronki była współorganizatorem i gospodarzem pierwszego dnia tego wydarzenia, którego tematem była „Srebrna gospodarka i polityka senioralna”.

Jest to wydarzenie zainicjowane historycznie przez prof. Jerzego Hausnera, dla studentów administracji publicznej. Odnosi się do krytycznych bieżących problemów społecznych i ekonomicznych i tradycyjnie gościło wielu znanych mówców. Katarzyna Scheer w imieniu Fundacji, była gospodarzem pierwszego dnia wydarzenia poświęconego starzejącemu się społeczeństwu oraz polityce senioralnej, w ramach którego odbyło się kilka prezentacji i dyskusji na ten temat. Dodatkowo prezes Fundacji Biedronki poprowadziła panel dyskusyjny „Przygotowanie do życia w szybko starzejącym się społeczeństwie”, w którym wzięły udział prof. dr hab. Barbara Bień z Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku - geriatra, dr Iwona Benek – architekt, współzałożycielka pracowni projektowej Lab60+, dr Iwona Sikorska, psycholog z Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz Joanna Sadzik, Prezydent Wiosny – organizatorka akcji Szlachetna Paczka.

52. Sympozjum GAP