Nasze programy

• Karta dobra

W ramach Programu „Karta dobra” Fundacja Biedronki działa na rzecz lokalnych organizacji pomocowych, które mają doświadczenie we wspieraniu seniorów. Fundacja przekazuje tym organizacjom przedpłacone Karty dobra na zakupy w sklepach sieci Biedronka. Następnie Karty dobra - za pośrednictwem lokalnych organizacji - trafiają do potrzebujących osób starszych.

• Na codzienne zakupy

Potrzebujący seniorzy otrzymują wsparcie finansowe w wysokości 150zł miesięcznie na karcie przedpłaconej. Osoby objęte programem mogą liczyć na opiekę wolontariusza Caritas.

Poznaj program
  • Program pomocy w czasie pandemii koronawirusa

Fundacja Biedronki przekazuje nieodpłatnie produkty ochronne, czystości i dezynfekujące ośrodkom sprawującym opiekę nad osobami starszymi, niepełnosprawnymi i przewlekle chorymi.

• „Pomagam seniorowi” – przewodnik dla wolontariuszy

Fundacja Biedronki i Szlachetna Paczka stworzyły specjalny projekt edukacyjny - wspieramy merytorycznie tych, którzy swój czas i energię poświęcają na pomoc starszym: ich rodziny, wolontariuszy i społeczników. W ramach projektu przygotowaliśmy przewodnik do pracy z seniorami oraz szkolenia online.

Poznaj program i pobierz podręcznik