Koronne porozumienie między Fundacją Biedronki i Fundacją Senior w Koronie

04.10.2021
Fundacja Biedronki wraz z Fundacją Senior w Koronie stworzyła wspólny projekt „Koronne porozumienie”, dzięki któremu wielu starszych mieszkańców Warszawy otrzyma realną pomoc. Fundacja Biedronki co miesiąc dostarczać będzie produkty spożywcze i chemiczne, które następnie trafią do paczek seniorów.

W ramach wsparcia produktowego, Fundacja Biedronki zapewni stałe dostawy produktów spożywczych i chemiczno-higienicznych, których rodzaj i ilość została ustalona z naszym partnerem. Wśród produktów, oprócz tych zabezpieczających podstawowe potrzeby seniorów takich jak: mąka, kasza gryczana, jęczmienna i jaglana, płatki owsiane, kasza manna, szprotki, groszek, a także mydło, proszek do prania i płyn do płukania.

Pierwsza dostawa z Fundacji Biedronki dotarła 23 września 2021 r.

Koronne porozumienie między Fundacją Biedronki i Fundacją Senior w Koronie

Produkty w postaci paczek, trafiły do ponad 100 seniorów już następnego dnia.

Fundacja Senior w Koronie - poza paczkami - zapewnia osobom starszym również ciepłe posiłki. Seniorzy mogą liczyć ponadto na pomoc wolontariuszy.

Paczki żywnościowe są dostarczane bezpośrednio do uprawnionych seniorów lub wydawane w Okienku Tranzytowym. Z pomocy Fundacji Senior w Koronie można skorzystać w każdą sobotę przy ul. Czerskiej 26/28 na Mokotowie.

Obydwie Fundacje prowadzą obecnie dalsze rozmowy nad rozszerzeniem elementów współpracy w ramach Koronnego porozumienia. Celem współpracy jest rozwój rodzajów pomocy dla seniorów i zwiększenie jej skali adekwatnie do potrzeb.

Po szczegóły dotyczące działań Fundacji Senior w Koronie zapraszamy na stronę www.fundacjaseniorwkoronie.org