Świąteczne podarunki od Fundacji Biedronki – nabór zamknięty

25.10.2021
Świąteczne podarunki od Fundacji Biedronki – nabór

Święta Bożego Narodzenia to szczególny moment w roku, w którym chcemy cieszyć się obecnością bliskich nam osób, spędzając czas w spokojnej, radosnej atmosferze. Niestety pandemia koronawirusa w dalszym ciągu doświadcza mieszkańców placówek opiekuńczych. Zabezpieczenie podopiecznych wciąż pozostaje priorytetem, ale nie zapominamy, że święta to wyjątkowy czas, który warto celebrować.

Fundacja Biedronki przekaże świąteczne prezenty dla seniorów placówkom, które wśród swoich podopiecznych mają w większości osoby powyżej 60. roku życia. Produkty wchodzące w skład paczek świątecznych to m.in. kruche ciastka, bombonierka, pierniki w czekoladzie, krówki mleczne, herbata oraz kosmetyki – szampon i odżywka do włosów oraz balsam nawilżający do ciała.

Kto może złożyć wniosek?
Projekt skierowany jest do placówek świadczących całodobową opiekę nad seniorami (osoby powyżej 60. roku życia), które posiadają jeden z poniższych statusów:

1. Domu Pomocy Społecznej,
  2. Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego,
  3. Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego,
  4. Hospicjum,
  5. Schroniska dla osób bezdomnych,
  6. Placówek opieki, prowadzonych jako działalność gospodarcza niedziałająca w celu osiągnięcia zysku, przez kościelne osoby prawne (osoby prawne i jednostki organizacyjne działające na podstawie przepisów o stosunku Państwa do Kościoła Katolickiego w Rzeczypospolitej Polskiej, o stosunku Państwa do innych kościołów i związków wyznaniowych oraz o gwarancjach wolności sumienia i wyznania, jeżeli ich cele statutowe obejmują prowadzenie działalności pożytku publicznego) lub organizacje pozarządowe.

Szczegółowe informacje dotyczące kryteriów przyznawania pomocy, naboru i realizacji programu, dostępne są tutaj:
REGULAMIN PROGRAMU

Jak można się zgłaszać?