Fundacja Biedronki z nagrodą „Wizjonerzy Zdrowia 2022”!

31.03.2022
Z wielką radością informujemy, że Fundacja Biedronki otrzymała statuetkę „Wizjonerzy Zdrowia 2022” w kategorii „Wizjoner Społecznik”! Nagroda została wręczona podczas uroczystej gali zorganizowanej przez inicjatora konkursu - redakcję tygodnika „Wprost”, w obecności m.in. Ministra Zdrowia – Adama Niedzielskiego.

„Wizjonerzy Zdrowia” to nagroda dla osób i instytucji, które „mają odwagę patrzeć w przyszłość, planować i wprowadzać zmiany w medycynie i systemie ochrony zdrowia”. W tym roku wręczono ją w 15 kategoriach.

Galę finałową konkursu poprowadziła dziennikarka Monika Richardson, a na wydarzeniu obecni byli m.in. Minister Zdrowia – Adam Niedzielski (pan minister zdobył nagrodę główną Wizjonera Zdrowia 2022), podsekretarz stanu w Ministerstwie Zdrowia – Maciej Miłkowski, prezes Agencji Badań Medycznych – Radosław Sierpiński, prezes Narodowego Funduszu Zdrowia – Filip Nowak, dyrektorzy firm farmaceutycznych, wybitni lekarze, eksperci i przedstawiciele środowiska pacjentów.

Jesteśmy dumni, że Fundacja Biedronki znalazła się w tak prestiżowym gronie i gratulujemy wszystkim laureatom!

Fundacja Biedronki z nagrodą „Wizjonerzy Zdrowia 2022”! fot.: ArsLumen Piotr Woźniakiewicz
Zdjęcia udostępnione dzięki życzliwości redakcji Wprost.